více >>

Už jste se někdy při konzumaci dobrého jídla ocitli v nebi? Pokud na tuto otázku odpovíte ano a myslíte tím pomyslný gurmánský ráj, máme pro vás tip, jak si nadzemský zážitek ještě o jedno „nebe“ umocnit. Po dva zářijové dny se totiž na nebesa můžete přesunout i se stolem a židlí.

Večeře či oběd „v oblacích“ je jedním z nejkrásnějších zážitků, které můžete ve světě gastronomie zažít. Nezapomenutelnou atrakci, během níž se vybrané jídlo a skvělé víno servíruje na plošině umístěné padesát metrů nad zemí, patří k oblíbenému a vyhledávanému zpestření kulinární scény ve většině velkých měst světa. A letos v září bude tato unikátní „atrakce“ k dispozici také v Praze na Malé Straně.

_MG_7225

Gastronomický zážitek snů se uskuteční 13. a 14. září 2013 a pro jeho realizaci se spojily zážitková agentura Lime&Tonic s restaurací Kampa Park, která již řadu let patří do desítky nejlepších podniků v metropoli. A právě gurmánské menu šéfkuchaře Kampa Parku, podávané nad malostranskými střechami s magickým výhledem na starou Prahu, činí z oběda či večeře v oblacích zážitek, který patří k těm opravdu výjimečným. „Bez přehánění mohu prohlásit, že večeře v oblacích bude nejunikátnější gastronomickou atrakcí letošního roku v celé republice,“ potvrdil nám majitel restaurace Kampa Park Nils Jebens.

_MG_7374

A jak je to s bezpečností? Nikdo se samozřejmě bát nemusí. Přestože večeříte na křesle ve volném prostoru, doslova zavěšeni ve vzduchu, každý host je bezpečně připoután. A pokud mu něco hrozí, tak je to jen mírná závrať krátce po vytažení plošiny do výšky 50 metrů, která však vzápětí pomine. Nejkrásnějším zážitkem v oblacích je jistě tříchodová romantická večeře doprovázená vybranými víny, na plošině se však budou podávat i obědy či pouze odpolední koktejly. Díky pestrému programu se plošina vznese do oblak každý den hned patnáctkrát.

_MG_7510

A co všechno hosté ochutnají? Šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch připravil pro večeři v oblacích lahodné menu, které bude začínat tuňákovým tataráčkem podávaným s wasabi krémem. Po něm budou následovat ravioli z tygřích krevet a jako hlavní chod se bude podávat New York Rib steak s omáčkou ze zeleného pepře. Nakonec si hosté pochutnají na créme brulée s mangovo-mučenkovou zmrzlinou. Celé menu pak doprovodí vybraná francouzská a španělská vína.

Ceny se pohybují podle typu akce od 995 do 3990 korun na osobu. Nabídku a možnost zakoupení míst najdete na www.limeandtonic.cz

Foto: Archiv