Pominu-li malé obchůdky s kávou a jedním dvěma stolky, kde vám nabídnou zajímavé či netradiční kávové skvosty, obvykle při pozvání na kávu moje volba padne na některou z kaváren Costa Coffee, kterých je od minulého týdne už šestadvacet po celé České republice.  

Oblíbila jsem si například pohodlná křesílka v oblém rohu sympatické provozovny v pražské Anglické ulici. Zde jsem se také zúčastnila velmi zajímavého setkání s coffee maestrem Costa Coffee Gennarem Pellicciem. Jde o jednoho z nejuznávanějších světových kávových odborníků, který rozezná přibližně 1 000 druhů kávy a jeho jazyk je pojištěn na 10 miliónů liber! Gennaro je člověkem, který rozhoduje, zda je kávová směs dostatečně kvalitní pro pražení v londýnských pražírnách Costa Coffee a následnou distribuci do celého světa. Jeho extrémně citlivé chuťové buňky tedy vynášejí ortel nad každou kávovou směsí, kterou v tomto britském kavárenském řetězci ochutnáte. A nejen kávu tu mají dobrou, samozřejmostí je také příjemná obsluha a útulné prostředí. Tahle charakteristika spojuje zřejmě všechny kavárny Costa Coffee po celém světě, proto řetězec získal v soutěži Allegra European Coffee Awards 2013 již potřetí za sebou ocenění “Nejlepší kavárenský řetězec v Evropě”.

Costa Coffee Tylak1

Nejnovějším přírůstkem do této rodiny je již šestadvacátá kavárna v ČR na pražském Tylově náměstí, která za návštěvu rozhodně stojí, protože narozdíl od ostatních navíc nabízí jedinečný moderní design – tzv. Evolution styl – první tohoto typu u nás. 

A co zde ochutnat? Doporučujeme lahodné espresso, silné ristretto, jemné latte, výrazné corto či vynikající Flat white – což je velmi silná a aromatická káva cortissimo bohaté chuti s jemnou krémovou pěnou s minimem bublinek a obrázkem na povrchu zdobeným technikou latté art. Přikousnout můžete křupavé panini, čerstvé muffiny, svěží cheesecake a další dobroty.

Costa Coffee_flat white

Nezapomeňte si nechat vystavit kartu pro věrné zákazníky a až do 28. února 2014 na ni sbírejte bonusy z každého nákupu.

Foto: Archiv