Přestože na každém období je něco krásného, podzimní plískanice má v oblibě málokdo. Chlad zalézá pod kůži a někdy i do duše. Hledáme proto způsoby, jak se zahřát a potěšit. Dobře nám v těchto situacích jistě už mnohokrát posloužil šálek dobrého čaje.
Zkusme ho ale tentokrát ještě vylepšit – ať už pro vlastní potěšení, nebo jako překvapení našich hostů či třeba kolegů v práci.
Čajové koktejly jsou dokonalou příležitostí ukázat, že i „vaření čaje“ může být umění. Ale nebojte, nebude to o nic obtížnější než obvyklá příprava vašeho oblíbeného nápoje. Recepty, které připravil čajový sommelier Jiří Richter, vynikají jednoduchostí a skvělou chutí. Jejich základem je vždy vysoce kvalitní čaj značky Ahmad Tea London, která dlouhodobě vybírá pro své směsi jen ty nejlepší čajovníkové lístky z plantáží. Koktejly si můžete připravit z těch černých nebo zelených čajů, které máte nejraději.
Bruce Willis
Tajemství této charismatické kombinace spočívá v jedinečném spojení černého nebo zeleného čaje s chutí aromatických brusinek a tmavého cukru. Nechte se překvapit výjimečnou chutí.
Ingredience: černý nebo zelený čaj, brusinkový sirup (příp. marmeláda), tmavý cukr
Postup: Do připraveného šálku nalijte 2 dcl vroucí vody, vložte sáček čaje a nechte 2–3 min. louhovat. (Pro přípravu zeleného čaje nechte vodu 2–3 min. zchladnout na cca 80 °C.) Do hotového čaje přidejte brusinkový sirup, příp. 2 lžíce marmelády z brusinek. Před servírováním nemíchejte, rozmíchá až host! Podle potřeby doslaďte tmavým cukrem.
Green n' Lavander
Jste unaveni po náročném dni? Dopřejte si chvíli pro sebe u odpočinkového longu na bázi horkého zeleného čaje a uklidňujícího levandulového sirupu.
Ingredience: zelený čaj, 4 cl levandulového sirupu, snítka levandule
Postup: V připravené sklenici zalijte sáček zeleného čaje horkou vodou (cca 80 °C) a nechte 2–3 min louhovat. Mezitím do servírovacího šálku vlijte 4 cl levandulového sirupu a ihned zalijte připraveným zeleným čajem. Dozdobte snítkou levandule.
Příprava levandulového sirupu: V hrnci smíchejte 0,7 l vody a 1 kg cukru, přidejte rozemnuté kvítky z menšího svazku levandule a vše svařte. Nechte několik hodin odstát a poté sirup přeceďte. Skladujte v chladu v uzavřené láhvi.