Do restaurace Tapas Room přijďte určitě hladoví, protože nebudete vědět, které jídlo si vybrat dřív. Výtečná tapas tu připravuje argentinský šéfkuchař Maximiliano Pettit (dříve osobní kuchař oscarového herce Tommyho Lee Jonese). Vycházejí z tradičních specialit a jsou připravené z kvalitních lokálních a španělských surovin. 

Pochutnat si na dobrém tapas v Praze není zase tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Pod tapas se totiž „schová“ vše, třeba i oříšky či nakrájená zelenina… Nic proti nim, ale tapas by v ideálním případě měl být opravdu promyšlený a dobře nakombinovaný pokrm, ovšem v mini vydání. A protože to je o dost složitější, než nasypat do misky orestované kousky masa nebo vyklopit marinovanou zeleninu, dobrá tapas restaurace stojí za vaši pozornost!

Tapas Lounge

Gurmánský koncert Restaurace Tapas Room sídlí v pražské ulici V Jámě, má příjemný designově čistý interiér a vstřícnou obsluhu. Šéfkuchař Maxmiliano, který nejspíš vyběhne z kuchyně, aby vás pozdravil (a podíval se, pro koho bude jídlo připravovat), vám určitě doporučí grilovanou chobotnici, španělskou tortillu, vyzrálý sýr Manchego, španělskou šunku Serrano nebo olivy v domácí marinádě. Pokud vás bude víc, můžete si objednat více různých druhů tapas, při posezení z nich postupně ujídat a přivádět své chuťové buňky k příjemné extázi.

TAPAS main entrance

V péči šéfkuchaře Neumím vyjmenovat, co všechno jsme při návštěvě Tapas Room zkonzumovali my, ale s pavlovovým reflexem v ústech vzpomínám například na smažené kalamáry s pikantní omáčkou aioli, černou rýži či polévku Asturiana s chorizem, vepřovým masem a fazolemi. Díky Maxmilianově milé, lámané španělské češtině (když se nás během posezení přišel několikrát zeptat, jak nám chutná) a svižné latinské hudbě, jsme chvílemi zapomínali, že sedíme v zimní Praze. Přestože jsme restauraci navštívili v poklidném nedělním odpoledni, uvnitř to sálalo temperamentní energií, která přiměla některé hosty k tanci. Tak přijďte a zkuste to také!

Foto: Archiv