více >>

Zpěvačka Marcela Březinová (53) prožila část dětství v Africe a tam také poprvé ochutnala odlehčenou verzi řecké musaky. Miluje ji dodnes!

Budete potřebovat: 500g mletého masa (směs hovězího a vepřového), 2 větší lilky, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, balení cherry rajčat, 200 g řeckého jogurtu, 2 vejce, rajčatový protlak, 150g parmazánu, strouhanka, olivový olej, sůl, pepř, oregano

Jak na to: Lilek nakrájíme na tenké plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Omyjeme a osušíme a poté osmahneme na oleji. Polovinou lilku vyložíme připravenou zapékací formu.

Nakrájenou cibuli a poté i na plátky nakrájený česnek osmahneme na oleji. Přidáme maso a koření. Osolíme, vmícháme pokrájená rajčata a protlak a necháme odpařit vodu. Směs vlijeme na lilky, uhladíme a poklademe druhou polovinu lilků.

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce smícháme vejce, jogurt a sýr, směs vlijeme na povrch musaky a posypeme strouhankou. Pečeme 40 minut.

Foto: Herminapress.cz