Myslíte, že restaurace hotelu Four Seasons není nic pro „obyčejné“ smrtelníky? Také jsem se trochu bála, ale po vstupu do restaurace CottoCrudo ze mě veškerá nervozita spadla. Přesvědčila jsem se o tom, že i podnik, ve kterém dominuje krása a elegance, může být zároveň prodchnutý domácí atmosférou i prvotřídní péčí, aniž byste z toho byli nervózní. 

Kromě terasy nad Vltavou v sousedství Karlova mostu vás do restaurace Cotto Crudo přiláká hlavně vynikající italská a středomořská kuchyně pod taktovkou šéfkuchaře Richarda Fuchse, který staví menu na čerstvých surovinách. Dodavatele si dokonce jezdí sám vybírat a díky osobním vztahům s nimi v CottoCrudo můžete (jako v jediné restauraci v Praze) ochutnat nejlepší šunku z Toskánka nebo výtečný kaviár z Ruska (pro Ples v Opeře si ho zde objednával dokonce vídeňský starosta). Stejným způsobem si Richard vybírá i dodavatele masa či sýrů, takže na stole vám pak přistane jen to nejvybranější zboží.

CottoCrudo, šéfkuchař Richard Fuchs

 

Moc se mi líbilo Richardovo prohlášení, že aktuální sezonní menu nedělá on, ale dodavatel. Tento přístup přinesl restauraci uznání i v prestižním francouzském gastronomickém průvodci Gault & Millau 2013, který ocenil restauraci CottoCrudo dvěma kuchařskými čepci (16 z 20 možných bodů). Většího množství bodů zatím žádná restaurace v České republice nedosáhla.

Do CottoCrudo můžete nově zajít i na obědové business menu. Cena 390 Kč zahrnuje výběr dvou chodů z nabídky předkrmů, hlavních jídel a dezertu, kompletní tříchodové menu si můžete dopřát za 490 Kč.

CottoCrudo Bar Lounge

Bar a lounge CottoCrudo navíc aktuálně nabízí od čtvrtka 6. do soboty 8. června vždy od 18 hodin do půlnoci sklenku šampaňského Louis Roederer nebo koktejly na bázi tohoto šampaňského za zvýhodněnou cenu 200 Kč. Máte tak jedinečnou příležitost ochutnat vyhlášené koktejly a drinky – Louis Roederer Brut Premier, Louis Roederer Carte Blanche, Demi Sec Roederer Theophile Rose, Kir Royale, Twisted Bellini a French 75.

P.S.: Pro ty z vás, kteří jste dosud měli ke jménu Four Seasons odtažitý respekt, mám vzkaz od pana šéfkuchaře: „Přihlaste se na kurz vaření, podíváte se do hotelového zázemí a společně pak v restauraci poobědváme!“ (Na reportáž o tomto kurzu se mužete těšit již brzy.)

Foto: Archiv