více >>

Asijská restaurace nemusí vždy vypadat jako obchod s orientálními suvenýry. Ta, kterou jsme pro vás „ochutnali“ a nyní vás zveme k její návštěvě, má moderní a elegantní interiér a vaří tu to nejlepší z východoasijské kuchyně. 

Při vchodu do restaurace Coa v pražské Revoluční ulici nás přivítal čistý interiér s teplými barvami, přírodními materiály a příjemnou uklidňující hudbou. Zkrátka prostředí, kde byste asijskou kuchyni očekávali jen v tom nejkvalitnějším provedení. A přesně tak tomu je!

Mateřskou společností sítě Coa je Německo. První restaurací Coa na světě byla provozovna na letišti ve Frankfurtu. Záměrem bylo vybudovat podnik s kvalitní, ale rychlou asijskou kuchyní. A protože úspěch na sebe nedal dlouho čekat, dnes je po celém Německu už devět poboček. Pražská Coa byla otevřena před rokem, nyní tedy slaví první výročí své úspěšné existence v ČR a je první tuzemskou vlaštovkou, ve které tato známá značka garantuje svůj prověřený koncept asijské kuchyně včetně vysoké kvality surovin. Ta je alfou a omegou i zdejší kuchyně. Zvláštní důraz je brán na „duši“ vstupních surovin – jejich čerstvost, výživovou hodnotu, vyváženost a odbornou přípravu (místní kuchaři tvoří pestrou mezinárodní paletu, najdete zde např. Nepálce, Alžířana s vazbami na thajskou kuchyni či Vietnamce). Jejich práci můžete sledovat v zadní části restaurace, kde jsou stoly umístěny hned vedle otevřené kuchyně. O práci s čerstvými surovinami se tak můžete přesvědčit na vlastní oči.

10 - vitalizující letní rolky

Velkým lákadlem je také sousední sushi bar, kde vám objednaný druh zručný sushi master vytvoří přímo před očima. Sledovat jeho hbité prsty je hosty vyhledávaný zážitek. Tuňák i losos do rolek je samozřejmě pouze té nejvyšší kvality, ale do sushi zde balí dokonce i uzeného úhoře a na výběr je samozřejmě také mnoho bezmasých sushi.

maki sushi set

Ani ostatní menu nepostrádá důraz na autenticitu, zejména vstupních surovin, mezi které patří například zelená papája (ochutnali jsme ji v zeleném kari) či zelená dýně Hokaidó (byla součástí výtečné dýňové polévky), originální koření, bylinky atd. Vzhledem k tomu, že v části Asie, kde vládne hinduismus, jenž zakazuje konzumaci hovězího masa, se v pokrmech používá i maso kozí, jehněčí a kuřecí. Další důležitou součástí této kuchyně jsou kari (zelené jsme zmínili, v nabídce mají ještě dvě další). Velice časté je v Asii také použití rybí, sojové a dalších omáček či galangalu. Autentické suroviny zde nenahrazují podobnými, ale používají originální, které dovážejí z Asie.

84 - dreamy ice cream_mango sorbet

Tento přístup je samozřejmě náročnější na vstupní náklady, ale vzhledem k nim zdejší ceny zase tak vysoké nejsou. Navíc restaurace nabízí za přijatelnou cenu polední menu (od pondělí do pátku až do 15.30 hod!), pro věrné zákazníky slevové akce (třeba při pěti poledních návštěvách, šestou konzumaci zdarma), takže na ochutnávku typických exotických či speciálních regionálních pokrmů inspirovaných hlavně Vietnamem, Thajskem, Japonskem, Čínou a Indonésií vás do Coa rozhodně zveme!

P. S.: V restauraci Coa myslí i na děti – restaurace je nekuřácká, stoly nemají ostré hrany a na jídelním lístku najdete něco na zub i pro ně.

Foto: Archiv