Herečka Markéta Hrubešová (40) o sobě v poslední době spíše než televizními a divadelními rolemi dává vědět skrze dobré jídlo. Napsala kuchařku Tak vařím já, která se setkala s velkým úspěchem. Není proto divu, že už pracuje na další. S tím souvisí i moc příjemná práce – sbírání kulinářské inspirace na nejrůznějších místech.

Markéto, prozraďte, kam chodíte na dobré jídlo a pití? Kde vás nikdy nezklamou? Mám moc ráda obchod Wine & Food. Velkou výhodou je strategické umístění jeho prodejen po Praze. Když tedy jedu autem na smíchovskou stranu, většinou se to neobejde bez zastávky právě ve WFM. Stavuji se obyčejně jen pro nějakou drobnost a odcházím s dvěma plnými taškami. A protože velmi často mívám povinnosti i v centru, tak mě zláká prodejna na Ovocném trhu. Tam si dávám něco malého k jídlu nebo jen ochutnávám a vychutnávám sýry, salámky a olivy se sklenkou kvalitního vína. No řekněte, kde jinde v centru tohle najdete?

Co se vám na tomto podniku nejvíc líbí? Líbí se mi ojedinělý koncept nakupování. Také jistota absolutně čerstvých a kvalitních surovin. Proto sem chodím ráda nakupovat. Třeba na Smíchově si ve WFM nakoupím vše potřebné na jednom místě. A můžu klidně popustit uzdu fantazii. Všechnu zeleninu, těstoviny, sýry, masa a ryby mám po ruce. A taky vína, oleje, octy. A navíc si můžu během nakupování dát něco malého k zakousnutí a skleničku vína. Naprosto ideální!

Máte tu oblíbené jídlo, nebo zkoušíte pokaždé něco jiného? Opravdu ráda jím, a pokud je jídlo připraveno s láskou a péčí, ochutnám skoro cokoli. Nutno říci, že ve WFM vaří opravdu skvěle! A proto se nechávám moc ráda překvapovat místními kuchaři. Navíc si mohu být jista, že nemusím počítat kalorie.

Vy sama jste úspěšnou kuchařkou, co nejraději vaříte? Vařím podle nálady a momentální chuti. Někdy mi stačí „jen“ kvalitní těstoviny třeba se sušenými rajčaty, kapary a česnekem. A někdy zas dostanu chuť na pořádný kus masa. A nebo  si tělo či rodina řekne o dobrou rybu. A pak zase někdy zatoužím po zeleninovém pokrmu. Vařím s láskou a ráda úplně všechno. A ještě raději vařím pro mé blízké, přátele a kamarády!

Co byste asi nikdy nepozřela? Vždycky říkám: nikdy neříkej nikdy. Ale velmi nerada bych vědomě jedla koňské maso. A taky jakýkoli mozeček (kromě toho květákového). A také něco, co by pocházelo z ještě živého zvířete.

Které kuchyni nejvíc fandíte? Opět podle nálady a taky času. Nedám dopustit na českou klasiku. Třeba dobrou svíčkovou, knedlo, zelo, řízek nebo gulášek. A někdy zas na „Itálii“. A občas mám chuť na něco pořádně pálivého z thajské kuchyně. Tak mne napadá, že takové japonské sushi také není občas vůbec špatné. Mňam, asi si půjdu něco rychle uvařit (smích).

Marketa Hrubesova Foto: showpix.cz