Ve spolupráci se sushi mistrem Markem Horou jsme pro vás připravili tři druhy sushi. Dnes si ukážeme, jak hravě vykouzlit z rýže a pár dalších ingrediencí Maki sushi, které je nejjednodušší a tedy ideální pro začátečníky.
Nebojte se, žádná velká věda to není, chce to jen chytit ten správný grif a s trochou cviku se z vás za chvíli stane expert!
Příště se můžete těšit na velmi efektní Kalifornské rolky neboli California Maki.
Maki sushi s okurkou (nebo s lososem)
Ingredience: uvařená sushi rýže, mořské řasy Nori, pasta Wasabi, salátová okurka, čerstvý syrový losos, opražená sezamová semínka
Dále potřebujete bambusovou podložku a misku s vodou s trochou rýžového octa, ve které si musíte oplachovat prsty, aby se na ně rýže při přípravě sushi tolik nelepila. Ocet zároveň působí dezinfekčně.
Foto: Archiv