více >>

Herci Davidovi Suchařípovi (49) sluší nejen slavnostní roucho a královská koruna, ale i zástěra. Však se taky v kuchyni umí docela dobře otáčet. Důkazem je třeba jeho segedínský guláš, který přijde vhod nejen k nedělnímu obědu, ale i po náročnějším víkendovém večírku.

Budete potřebovat: 1 kg vepřové krkovice, 4 cibule, gulášovou papriku z Maďarska, kmín, 4 bobkové listy, 300 g kysaného zelí, 200 ml smetany, sůl, sádlo nebo olivový olej, houskový knedlík k podávání

Jak na to: Maso nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky. Na sádle nebo oleji nechte cibuli zeskolvatět, přidejte maso a ze všech stran osmažte. Přisypte sůl, papriku, kmín, bobkový list a promíchejte. Dejte pozor, aby se paprika nezačala připalovat, rychle totiž zhořkne.

Přidejte zelí (v případě potřeby propláchněte, aby nebyl guláš moc kyselý) a duste přikryté v troubě vyhřáté na 100 stupňů minimálně tři hodiny, dokud maso není měkké. Zalejte smetanou (v případě potřeby v ní rozmíchejte trochu mouku, je-li potřeba guláš zahustit), rozmíchejte, krátce prohřejte a servírujte nejlépe s houskovým knedlíkem.

Foto: Herminapress.cz