Zpěvačka a moderátorka Yvonne Přenosilová dlouhá léta žila v Bavorsku, konkrétně v Mnichově a místní kuchyni má v malíčku. Sice tvrdí, že vařit nijak zvlášť neumí a plotna není právě její kamarádkou, ale prozradila nám recept na tradiční buřtguláš.

Co budete potřebovat: 4 buřtíky, olej, 1 velkou cibuli, 4 velké brambory, kmín, papriku, sůl

Jak na to: Kupte libové, kvalitní a masové buřtíky, rozhodně ne ty nejlevnější buřtíky a žádný točený salám. Osmahněte cibulku, přihoďte nakrájené buřtíky a po chvilce na kostičky nakrájené brambory – asi tak půl na půl. Zalijte vše vodou, přidejte kmín, sůl, papriku, pepř, a když brambory změknou, zahustěte bramborovou kaší v prášku.

Foto: Martin Kubica