Jitka, jak sama říká, vaří tím stylem, že si vždycky „vymazlí“ jedno jídlo, jež by pak mohla jíst nonstop. Napříkald na lazagních, do kterých se místo těstovin dává lilek, si prý ulítávala hodně dlouho. Při jejich přípravě se inspirovala Emmanuelem Ridim

Co budete potřebovat:

2 střední lilky, 2 mozzarely, hodně čerstvé bazalky, rajčatový protlak z loupaných rajčat, cibule

Jak na to:

Lilky nakrájíme, prosolíme a necháme asi 20 minut „odpotit“, pak je z obou stran vysušíme. Na pánev nalijeme trochu oleje, nejlepší je ořechový z vlašských ořechů, který je nejen zdravý, ale i vynikající na smažení. Je bez chuti, vsákne do zeleniny, ale neovládne ji. Lilek oprášíme celozrnnou moukou a na oleji krátce opečeme. V pekáčku pak střídáme vrstvy: lilek, protlak, mozzarella, cibule, bazalka. Ideální jsou tři vrstvy, přičemž vše zakončíme lilkem. To celé pak asi 20 minut zapékáme.

Foto: Lenka Hatašová