více >>

Kuchař roku a ostřílený profesionál v gastronomii Patrik Bečvář (26) miluje fotbal a hamburgery. K vaření jako takovému ho nikdy nic netáhlo, ale přesto se stal mistrem ve svém oboru.

"Když je člověk v učení, začíná loupáním a krájením zeleniny. Postupem času jsem měl praxi ve francouzské restauraci, kde mi vždy dali obrovské gastro nádoby plné krevet a řekli mi, ať to všechno oloupu. Takže jsem je loupal i přes 5 hodin. Navíc mi dali přezdívku Mr. Loupač krevet," svěřil se Patrik.

Také se nechal slyšet, že kdyby měl hlad, žádné luxusní jídlo by si určitě neuvařil. Celkově ve svém volnu moc nevaří. "Mám rád klasická česká jídla a „prasárny“ jako je třeba hamburger. Když pořád vařím fajnová jídla, tak už toho mám občas po krk. Kdysi jsem miloval svíčkovou, ale na praxi jsem se jí přejedl a od té doby nemám žádné nejoblíbenější jídlo."

Foto:  Recepty pro radost, TV Paprika