Badmintonista Petr Koukal (28) si na své konto nepřipsal pouze úspěchy ve sportu. Popral se s zákeřnou nemocí a kromě toho boduje také v kuchyni. Dává přednost jednoduchým, ale o to originálnějším receptům z těch nejkvalitnějších surovin, které korunují výsledné dílo.

Budete potřebovat: hrst krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, šťáva a kůra z jedné limetky, chilli paprička, lžíc medu, 4 stroužky česneku, kousek zázvoru, sůl, pepř, bageta a limetky k podávání

Jak na to: K rozehřátému máslu přidáme všechny zmíněné ingredience kromě krevet, kdy nám vznikne pikantní marináda s chutí limetky a česneku. Množství chilli a ostatních ingrediencí upravíme podle chuti.

Krevety zalijeme připravenou marinádou. Rozpálíme gril a grilujeme asi 7 minut po každé straně. Pokud jsou krevety už oloupané, stačí i méně. Pak podáváme je s opečenou teplou bagetou a skrojky limetky.

Foto: Archiv