Herečka a moderátorka televize Barrandov Kateřina Brožová (45) platí za velmi zdatnou a vyhlášenou kuchařku. Troufne si na českou klasiku, kterou střídá s lehčími jídly, mezi které patří i následující recept.

Budete potřebovat: 4 filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby - štiky nebo třeba candáta, svazek hladkolisté (francouzské) petržele, brambory, raději menší; oregáno nebo tymián, sůl, pepř, olivový olej, citrón

Jak na to:

Tresku si den předem naložte do směsi oleje, petrželky a kapky citrónu. Brambory očistěte a překrojte na poloviny, ty větší na čtvrtky. Přendejte na plech, bohatě polijte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte kořením. Překryjte alobalem a pečte doměkka, případně je v polovině pečení obraťte. V závěru odkryjte, aby se vytvořila kůrčička a brambory byly křupavé. Mezitím si na olivovém oleji opečte rybu, kterou před podáváním ozdobte skrojkem citrónu.

Foto: Herminapress.cz