Herečka Tereza Kostková (37) má ke Španělsku díky svým předkům, kteří odtud pocházejí, velmi vřelý vztah. To samé platí i pro místní kuchyni. Třeba takovou paellu připravuje hvězda Cest domů často a moc ráda.

Budete potřebovat: 600 ml vývaru, 300 g rýže na paellu, 250 g plodů moře, 200 g vepřové kýty, 2 kuřecí prsa, 1 klobásu, plechovku rajčat, 1 červenou papriku, 2 rajčata, 2 cibule, 100 g fazolí, 150 g hrášku, 3 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sůl, šafrán, citrón

Jak na to:

Na oleji opečte pokrájené kuřecí maso. Osolte a vyjměte. Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a zpěňte. Přidejte pokrájené vepřové maso a opečte. Doplňte nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata a fazole. Opepřete a dochuťte šafránem. Chvíli duste. Přidejte plody moře a poduste.

Na velké pánvi nebo v pekáči rozehřejte olej a vsypte propláchnutou rýži. Opékejte ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Osolte a zalijte vývarem. Přidejte kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložte na pánvi nebo na pekáči.

Pánev vložte do středně vyhřáté trouby a paellu duste asi dvacet minut. Podle potřeby ji podlévejte vývarem. Ke konci na ni nasypte hrášek a odklopte pokličku, aby se voda vypařila. Podávejte ozdobené skrojky citrónu.

Foto: Archiv