Pražská Restaurace Soho, proslulá svým konceptem esenciální kuchyně a oblíbeným víkendovým brunchem, neusíná na vavřínech, ale neustále své návštěvníky překvapuje novou nabídkou.

Vloni poprvé nabízela Bed Lounge (servírování jídel do postele), letos vás zve navíc ještě na Sun-Ice Soho menu, tedy kombinaci jednotlivých chodů a exkluzivního šampaňského Moët & Chandon Ice Impérial.

Tenhle nápad spočívá v tom, že kromě stolů s pohovkami a křesílky na venkovní terase s výhledem na Vltavu (restaurace Soho se totiž nachází v sousedství Žlutých lázní na Podolském nábřeží a od řeky ji odděluje pouze svěží pás zeleně) můžete posedět/poležet v romantických postelích s nebesy a závěsy, které vás, budete-li chtít, mohou skrýt okolním zrakům. Vyzkoušela jsem to a musím přiznat, že jde o hodně nezvyklý zážitek. Po překonání počátečních rozpaků, jsme si s kamarádkami tento způsob „posezení“ v restauraci opravdu užily.

Soho menu Ice

Nemusíte se bát ani konzumace jídla, pro Bed Lounge je totiž sestaveno speciální delikatesní menu, které se podává formou finger foods, tedy jednoporcového jídla a k jeho konzumaci vám stačí jedna ruka, vidlička či lžička. A na co se můžete těšit?

Klasické Soho Bed Lounge Menu:

na výběr je hovězí tatráček s topinkami, salát mozzarella s olivami, zlehka grilovaný tuňák v sezamu na salátku s togarashi dresinkem, 8 ks sushi maki losos, hřebenatky, tuňák, rukola s pikantní omáčkou kimuchi, thajská rybí polévka s kokosovým mlékem, grilovaný tuňák s citronovou fregolou a rybí samosou, SOHO Wok, nishiki rýže, ceasar salat s kuřecím masem a krutony, smažené kuřecí mini řízečky, bramborová kaše, okurkový salát, čerstvá ryba dne, hráškové pyré, chobotnicová omáčka, brambory

Cena pro dvě osoby: 3 chody stojí 1290 Kč, 4 chody jsou za 1590 Kč a za 5 chodů zaplatíte 1990 Kč

Soho_Moet_04

Novinka Soho Moët Ice Imperial Menu

Menu má toto složení: rolka saké kimuchi, zeleninové crudite, salát z marinovaného humra v limetkovo-medovém dresinku s chilli, bazalková majonéza, tygří krevety v tempuře s koriandrovou salsou, rolované hovězí carpacio s creme fraiche s lanýži, v hlíně pečené telecí karé s mladou zeleninou, netradiční  tiramisu, dukátové buchtičky s vaječným krémem s vodkou to celé doprovázené láhví svěžího Champagne Möet Chandon Ice Imperial s aroma tropického ovoce.

Cena tohoto menu pro dvě osoby je 3990 Kč.

soho interier

Jako dokonalou osvěžující tečku za příjemným letním večerem „stráveným v posteli“ doporučuji Soho esenciální koktejl (G´vine gin, lime juice cordial, citronová šťáva, likér z květů fialek a brusinková šťáva) nebo Daiquiri z čerstvého vodního melounu (rum, vodní meloun, limetková šťáva), které jsou součástí speciálního koktejlového menu v Soho.

Foto: Archiv