Najít cestu na terasu restaurace Céleste, která se nachází ve dvou nejvyšších patrech slavného Tančícího domu, je tak trochu dobrodružství. Nejprve musíte vstoupit do kavárny/baru v přízemí, kde jsou celkem nenápadné výtahové dveře. Do Céleste se totiž nechodí, ale jezdí – výtahem.

A co vás nahoře čeká? V první řadě na vás okamžitě zapůsobí netradiční architektonické uspořádání a příjemný design. Než se podíváte do jídelního lístku, okouzleně se zahledíte na Vltavu a panorama Hradčan, obzvlášť pokud se usadíte na jedné ze dvou venkovních teras, odkud je opravdu úchvatný výhled na protější břeh Vltavy (pro romantické duše doporučujeme zajít sem večer a pozorovat západ slunce nad Petřínem).

Célesté_hrad_06

Hlavním cílem vaší návštěvy však budou nejspíš výtvory zdejšího šéfkuchaře Rudolfa Doležala, který z čerstvých a kvalitních surovin kouzlí nezapomenutelné chuťové kreace ve stylu francouzské kuchyně. Stačí pročíst jídelní lístek a už nevíte, co dřív ochutnat. Terinu z farmářského kuřete, křepelky a kachních foie gras, ředkvičkový salát, bylinkové coulis nebo mořský jazyk plněný máslem z mořského ježka, pórek a brambory, pečené kalamáry… A neméně zajímavé jsou také dezerty, mají zde výtečné soufflé z rumu a rozinek s vanilkovou zmrzlinou a krémovým karamelem…

DVO_6956

Menu se samozřejmě obměňuje podle sezonní nabídky, či podle toho, jaký měli rybáři na moři úlovek, protože na čerstvost zde kladou opravdu největší důraz. Novinkou v Céleste je degustační menu – v době oběda můžete nyní vychutnat to nejlepší z nabídky restaurace. V sobotu v poledne dokonce za zvýhodněnou cenu 1250 Kč.

DVO_6972

Ti, kteří touží po maximálním soukromí, mohou v Céleste využít salonek v nejvyšším patře Tančícího domu, ať už pro romantickou večeři pro dva či prostřenou tabuli až pro 25 osob. Bonusem salonku je samostatná terasa s výhledem do všech světových stran.

Foto: Archiv