Herec Rostislav Novák mladší (33) ze slavného loutkařského rodu Kopeckých se v kuchyni umí otáčet. Kromě složitých omáček prý zvládne všechno!

Budete potřebovat:

Kuřecí skelet, kuřecí krky a křidýlka, kořenovou zeleninu, čerstvé bylinky, sůl, pepř

Jak na to:

„Pohled na skelet a krky mi trochu vadí, takže je omyju a nedívám se na ně. Pak dám vše do vody a tři hodiny vařím vývar. Do něj přidám zeleninu nakrájenou na velké kusy, protože drobné kousky v polévce nemám rád. Stačí cibule na čtvrtky, mrkev na třetiny. Kořením jen solí a pepřem. Nakonec přidávám čerstvé zelené bylinky, nejčastěji petrželku. Maso z polévky se dá i recyklovat, z obraného masa připravím ještě rizoto.“

Foto: Martin Kubica