Zpěvačka Eva Pilarová (74) je svým kuchařským uměním proslulá. Všichni, kdo měli tu čest ochutnat některou z jejích pochoutek, nešetří superlativy. Uspěje i její vylepšený bramborový salát?!

Budete potřebovat: 2 kg vhodných brambor, cibuli, 4 lžíce vinného octa, 7 lžiček cukru, 5 vajec, 150 ml vody, 2 mrkve, kousek petržele, celeru, 5 sterilovaných okurek, majonéza, kysaná smetana, pepř, sůl

Jak na to:

Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Oloupejte a protlačte mřížkou nebo nakrájejte. Svařte vodu s cukrem, octem, solí a pepřem. Do nálevu vhoďte pokrajenou cibuli a nechte přejít varem. Uvařenou kořenovou zeleninu (petržel a celer lze vynechat) a okurky pokrájejte na kostičky, podobně jako uvařená vejce.

Opatrně promíchejte s brambory a vsypte scezenou cibuli. Přidejte majonézu a kysanou smetanu, podle potřeby můžete přilít trochu nálevu z cibule. Dochuťte solí a pepřem a uložte do chladu. Salát je nejlepší připravit den předem, aby se patřičně proležel.

Foto: Herminapress.cz