Receptů na chutné a originální rychlovky není nikdy dost! A zdá se, že mistry v pětiminutovém vaření, jsou především muži. Zpěvák Janek Ledecký nám prozradil svůj oblíbený recept na salát z tresky pro začátečníky, takže s chutí do toho!

Co budete potřebovat:

250 g filé z tresky, 250 g mraženého hrášku, citronová šťáva, 125 g bílého jogurtu, 125 ml majolky, sůl, kmín

Jak na to:

Filé uvařte v osolené a okmínované vodě (stačí pár minut). V míse ho vidličkou rozmačkejte a promíchejte s mraženým hráškem. Přidejte trochu citronové šťávy a bílý jogurt s majolkou (v poměru 1 : 1). Promíchejte a podávejte. Je to hotovo za pět minut. A když na začátku nepřesolíte vodu a pár kousků tresky v ní necháte, stačí jen přidat několik brambor, cibuli, 3 stroužky česneku, trochu lilku a nakrájené rajče a máte polévku na druhý den!

Foto: Lenka Hatašová