Moderátorka Sandra Parmová (28) válí nejen na obrazovce TV Prima, ale i v kuchyni. Sází hlavně na lehčí pokrmy a ráda vaří ze sezonních surovin. S nadšením proto připravuje zeleninové pochoutky jako Chřest s pancettou a parmazánem.

Budete potřebovat: 28 výhonků zeleného chřestu, 150 g pancetty (italská slanina), kvalitní olivový olej, 100 g parmazánu, 1 citron, sůl, bageta k podávání

Jak na to: Chřest opláchneme a odřízneme asi 4 centimetry od konce, čerstvý chřest by se měl odlomit přesně v takovém místě. Zelený nemusíme loupat, použijeme-li bílý, oloupeme ho.

Vložíme do vroucí osolené vody, kam přidáme i špetku cukru a kolečko citronu a uvaříme. Zelenému by měly stačit asi 3 minuty, bílý vaříme zhruba 7 minut.

Mezitím si na pánvi osmahneme kousky pancetty nakrájené na kousky. Chřest servírujeme posypaný kousky pancetty a s hoblinkami parmazánu, podle chuti na talíři ještě pokapeme citronem. Podáváme s čerstvou bagetou.

Foto: Herminapress.cz