Herečka a výtvarnice Jana Krausová (59) se umí skvěle otáčet i v kuchyni. Třeba na její hovězí polévku nedá z její rodiny nikdo dopustit. Dodá síly třeba po bujarém víkendovém flámu.

Budete potřebovat: 2 kg hovězího předního, 2 cibule, menší celer, 4 střední mrkve, 2 petržele, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, bobkový list, tymián, nové koření, pažitka, vejce, podle chuti oblíbený strouhaný sýr

Jak na to: Maso (které předtím můžete opéct v troubě) i zeleninu zalijte několika litry studené vody a přiveďte k varu spolu s kořením. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a sbírejte vzniklou pěnu. Vařte na velmi mírném ohni alespoň čtyři hodiny. Vyjměte zeleninu a maso, to oberte a dejte stranou. Vývar přeceďte přes plátno, maso pokrájejte na kousky a vraťte do polévky spolu s nakrájenou zeleninou, dochuťte. Podávejte s celestýnskými nudlemi pokrájenými na kousky. Ty připravíte tak, že smícháte vejce, pepř, sůl, pažitku a usmažíte z nich omeletu.

Foto: Herminapress.cz