Milujete dobré jídlo a pití? Pak nesmíte chybět na dalším ročníku Prague Food Festivalu, kde vaše chuťové pohárky zažijí pravou extázi!

Novodobé lukulské hody se budou odehrávat od pátečního poledne do nedělního večera (24.–26.5.) v Královských zahradách Pražského hradu. Pod širým nebem tam bude své skvělé pokrmy nabízet na dvacet čtyři vybraných restaurací jako je třeba Alcron, Ambiente Brasileiro, Aureole, Čestr nebo Mandarin Oriental aj.

Nejenom, že budete moci do svého bříška poslat takové dobroty jako je vepřová panenka v třešňovém kouři, jelení carpaccio nebo prsíčka z perličky, ale odvážní se mohou pustit i do exotického hmyzího menu v čele s vařeným štírem. Mezi novinky v pořadí již sedmého ročníku patří slepá ochutnávka jídla. Se zavázanýma očima tak budete moc hádat, co máte zrovna v puse. Dále budete moc ochutnat piva z menších regionálních pivovarů spárovaná s jídlem, degustovat prestižní rumy, vína, koňaky, ale i vodu (!), farmářské produkty a biopotraviny.

steak s bylinkou

Vaši účast na akci však můžete pojmout i jako příležitost přiučit se něco nového od mistrů svého oboru. Sice už se nejspíš nevejdete do kurzů vaření pod vedením známých kuchařských celebrit jako je „šéf“ Zdeněk Pohlreich, „kluk v akci“ Ondřej Slanina z pořadu nebo „michelin“ Roman Paulus, protože se musely dopředu rezervovat, ale další workshopy budou probíhat přímo na stáncích jednotlivých restaurací.

Od profíků se třeba dozvíte, jak správně grilovat, připravit ty nejlepší krevety anebo nachystat v deseti minutách skvělou večeři. A učit se nebudete jen od našinců, ale také od zahraničních hostů. Značka Kenwood ve spolupráci s Riccardem Lucquem, majitelem pražských restaurací Aromi a La Finestra pozvala do Prahy čtyři italské šéfkuchaře, držitele michelinské hvězdičky. Ti vás zasvětí do tajemství přípravy carpaccia, italských těstovin nebo smažených kalamárů. Zkrátka, festivalový areál se na tři dny promění v jednu velkou školu vaření.

PFF SUSHI

A co musíte udělat proto, aby vás na Prague Food Festival pustili? Na to, abyste si vstupenky zakoupili v síti Ticketpro už vám moc času nezbývá, protože předprodej končí ve čtvrtek o půlnoci. Pořídit si ji ale můžete přímo na místě za 450 korun. Za ně obdržíte u vstupu 10 grandů, které u stánku vyměníte za degustační menu. Pokud neodoláte a budete chtít ochutnávat i na dalších stáncích, není problém si na místě dalších grandy dokoupit (10 grandů stojí 250 Kč). Podrobné informace se dozvíte www.praguefoodfestival.cz

Foto: Archiv