Herec Viktor Limr (39) proslul nejen svým talentem, který předvádí na divadelních prknech, ale i kuchařským umem! Pozornost si, zvláště v zimním období, zaslouží třeba jeho cibulačka.

Budete potřebovat: 1 kg cibule, tymián a rozmarýn, 3 lžíce másla, 2 lžíce třtinového cukru, černý pepř, bobkový list, sůl, 200 ml kvalitního polosuchého bílého vína, 1 l kuřecího nebo hovězího vývaru, 1 francouzskou bagetu, 200 g tvrdého sýra (gruyere nebo ementál)

Jak na to: Cibuli nakrájejte nahrubo. V hrnci rozpusťte máslo a cibuli na něm orestujte společně s bylinkami. Pak ji zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte pepř, bobkový list, sůl a zalijte vínem. Promíchejte a víno nechte vyvařit. Zalijte kvalitním kuřecím vývarem a nechte na mírném ohni vařit asi 20 minut.

Z bagety nakrájejte tousty a dejte je opéct do trouby na 150 °C. Ke konci pečení krutony posypte nastrouhaným sýrem a nechte jej na pečivu rozpustit. Polévku nalijte do šálků a podávejte s krutony.

Foto: Herminapress.cz