Sympatický herec rád jí i vaří a mistrem je především na polévky. Dokáže je vykouzlit z jakýchkoli surovin. Vyzkoušejte jeho recept na pravou kyselicu z Valašska!

Co budete potřebovat:

Kysané zelí, nové koření, pepř, sůl, bobkový list, uzené koleno nebo valašská klobása, masox, brambory, houby, majoránka, zakysaná smetana

Jak na to:

Kysané zelí vaříme ve vodě do měkka (předtím ho můžeme nasekat na drobnější části). Přidáme nové koření, pepř, bobkový list, nadrobno nakrájené uzené koleno nebo valašskou klobásku, někdo volí navíc i houby. Hotový vývar můžete dochutit masoxem. Zvlášť si připravíme brambory (v kyselé vodě by se totiž neuvařily) a přidáme je do hrnce. Nakonec polévku osolíme, zaprášíme majoránkou a zjemníme zakysanou smetanou.

Foto: Vladan Krumpl