Podnik, do kterého bychom vás chtěli dnes pozvat, byl otevřen nedávno, přesně 20. května, ale štamgasty ze svých prvních zákazníků udělal okamžitě. A není divu, v oblasti pražské Pankráce nemá svého druhu konkurenci!
Pankrácký Rynek je vlastně opravdu takový rynek, byť pod střechou. Nepříliš vzhledná panelová krychle v sousedství nákupního centra Arkády skrývá překvapivě milý prostor. V jeho centrální části, tedy na jakémsi náměstíčku, se nacházejí stoly, kde můžete konzumovat pokrmy, které si vyberete u pultu. Podobnost s klasickou jídelnou tady ale končí. Perfect Bistro v Pankráckém Rynku nabízí totiž kvalitní pokrmy připravované ze sezonních a poctivých surovin stylem „fast food v kvalitě slow food“.
Spojení trhu a bistra je úžasný nápad. Okolo centrálního jídelního prostoru se totiž nacházejí obchůdky a stánky, kde na vás dýchne atmosféra malebných francouzských tržnic. Designéři se inspirovali dobovými francouzskými trhy a vytvořili příjemné prostřední s nostalgickou náladou, které je zároveň plně funkční. Dobrý řezník vám pomůže vybrat kvalitní maso, v pekařství si koupíte křupavou bagetku, v obchůdku s rybami nebudete vědět, na co se dívat dříve, pro lahodné víno zajdete do zdejší vinotéky, nakoupíte kvalitní sýry, paštiky, koření nebo třeba i čerstvé květiny. Dostatek denního světla a slunce zaručuje prosklená střecha, přidává tak celému prostoru vzdušnost a pocit reálné venkovní tržnice.
Za tímto příjemným konceptem stojí známý „kluk v akci“ šéfkuchař a spolumajitel Filip Sajler, který vsází především na čerstvost a kvalitní lokální suroviny. Když totiž potraviny nemusí cestovat na velkou vzdálenost, udrží se čerstvější a tím i nutričně hodnotnější a senzoricky bohatší. Podle Filipa se Perfect Bistro na Pankráckém Rynku chce primárně zaměřit na českou prvorepublikovou gastronomii s prvky inspirace z Evropy a středomoří. Skvělým bonusem zdejší nabídky je provázanost trhu a zdejší kuchyně, takže například maso, ryby, sýry, pečivo, ovoce či zelenina, které tu můžete zakoupit v obchůdcích, najdete zároveň v nabídce bistra. Nás například při ochutnávce nadchla skvělá tlačenka, nakrájená na tenké plátky, hustě posypaná cibulkou, zakapaná balzamikovou redukcí a pokapaná dýňovým olejem… – takže šup vedle do řeznictví a už jsme si ji nesli s sebou domů!
Pankrácký Rynek vaší pozornosti rozhodně doporučujeme!
P.S.: Získali jsme pro vás i několik Filipových receptů… Těšte se!