více >>

Slavná běžkařka Kateřina Neumannová (40) válí nejen na lyžích, ale i v kuchyni. Ráda vaří pro svou rodinu a přátele, kteří obdivují její cit pro detaily, ale i bezkonkurenční chuťové kombinace. Jako třeba v případě pečené zeleniny.

Budete potřebovat: 1 balení salátu polníčku, 2 červené řepy, 2 pastiňáky nebo kořenové petržele, 2 sladké brambory (batáty), čerstvý sýr (kozí, žervé, ricotta nebo mozarella), na zálivku půl lžičky moučkového cukru, 2 polévkové lžíce octa balsamico, půl lžičky plnotučné hořčice, panenský olivový olej, sůl, pepř

Jak na to: Zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na osminky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, bohatě pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 200° C do změknutí přibližně 25 až 30 min. Mezitím si připravte zálivku na salát. V uzavíratelné sklenici smíchejte olivový olej, sůl, půl lžičky moučkového cukru, půl lžičky hořčice a dvě polévkové lžíce kvalitního balsamico octa. Vše důkladně protřepejte, až vznikne krémová emulze. Upečenou zeleninu doplňte polníčkem a přelijte zálivkou. Rozdrobte čerstvý sýr a podávejte.

Foto: Herminapress.cz