Herec a moderátor Bob Klepl (55) svoje ruské kořeny nezapře. Rodák z Moskvy je vyhlášený kuchař a gurmet a v mnoha svých receptech čerpá z odkazu matičky Rusi.

Budete potřebovat: 500g předního hovězího s kostí, mrkev, petržel, kousek celeru, půl hlávky zelí, 3 menší červené řepy, 2 brambory, bobkový list, celý pepř, sůl, cukr, kysanou smetanu

Jak na to: Z masa a kořenové zeleniny a koření vařte asi hodinu vývar. Přeceďte, maso oberte a uložte stranou. Nakrájejné zelí vložte do vývaru. Řepu nakrájejte na kostičky a zprudka ji na pánvičce orestujte.Vložte do vývaru, zamíchejte, přidejte 1–2 pokrájené brambory a nechte pod pokličkou vařit doměkka. Ochuťte solí, pepřem a dolaďte octem. Přidejte uvařené pokrájené maso s kysanou smetanu.

Foto: Herminapress.cz