Zpěvačka Jana Kirschner (40) svatbu moc neřeší, přesto se možná kvůli brexitu vdá za Eddieho Stevense, se kterým má dvě dcery. Ty je do svatby naštěstí netlačí.

Přestože partnera a otce svých dcer Matildy (7,5) a Yolany (4) označuje za svého manžela, vdaná není a o svatbě nesnila ani jako malá holka. Důležité je pro ni být v pohodě, a jestli na to má papír nebo ne, to ji až tak netrápí. Že svého Eddieho miluje, dala jasně najevo, když se v roce 2005 odstěhovala do Anglie. Aktuálně však létá každý týden z Londýna do Prahy či Bratislavy a zpět. Zpěvačka a nynější koučka soutěže TV Nova The Voice dokonce uvažuje, že se z Británie opět vrátí.

Žijete v Anglii, plánujete se odstěhovat do Čech či na Slovensko?
Já jsem se teď pracovně nakopla, protože minulý rok jsem se vezla na velmi poklidné vlně. Přišel čas vydat další album, udělat nějakou novou hudbu. Udělala jsem obrovský projekt Moruša, a ten mi vzal víc než pět let života. Mám celou svou kapelu v Praze, velice dobré zázemí, tři roky jsme tu žili, takže jsem tu už dávno doma. Pokud se mnou celá rodina vydrží, tak se uvidí.

Takže byste dokázala přesvědčit partnera, aby šel do Čech?
Myslím, že ano. Máme Prahu velmi rádi, dokonce jsme si málem minulý rok koupili byt v Dejvicích. Čekáme, že něco najdeme. To víte, brexit, partner mě prosí už několik měsíců, ať mu zařídím slovenské občanství. Touží být Slovák nebo Čech, protože je to Angličan s česko-slovenským srdcem. Já zatím považuji Londýn za šťastné místo pro sebe, protože si tam můžu užívat svoji anonymitu. Moje děti tam prožívají dětství, které není ovlivněno tím, že vám někdo na každém rohu říká, že vaše matka je zpěvačka.

Kdybych se teď ptala vašich dcer, jaká jste matka, co myslíte, že by mi řekly?
Dcery by asi řekly, že jsem „crazy“ máma.

Správňácká?
Myslím si, že muzikanti jsou takoví. Tím, že nechodíme každý den do práce, trávíme hodně času s našimi dětmi. Věnujeme se jim, snažíme se rozvíjet nejen umělecké věci. Mají obrovskou fantazii, chodíme s nimi do lesa a snažíme se, aby nebyly jen takové květinky, ale aby si uměly poradit v jakékoli situaci, takže je moc nerozmazlujeme.

Vy jste stále svobodná. Neříkají holky třeba: „Mami, tati, my chceme svatbu“?
Je to zajímavé, protože jejich nejoblíbenější pohádka je Tři oříšky pro Popelku, na což se dívají v češtině a velice to milují. Je pravda, že Libuše Šafránková byla podle mě asi nejkrásnější princezna, kterou filmový průmysl viděl, a taky nejvkusnější, protože její šaty byly úplně nádherné. A v pohádkách jsou svatby.

Celý rozhovor najdete v aktuálním čísle časopisu Story č. 4.