Nápad na kvalitní jednohubky ocení asi každý. A to je důvod, proč jsme si pro čtenáře Story připravili recept s jídelní tématikou – dnes se podíváme, jak uklohnit jednohubky podle tatínka Haliny Pawlowské, které přijdou k chuti při mnoha příležitostech, vzhledem k jejich složení je ale nejvíce ocení milovníci alkoholu!
Že má Halina Pawlowská ráda jídlo, musí být každému patrné už na první pohled. A že ho umí udělat dobře, o tom svědčí řada kuchařských knih, jichž je autorkou.
Pawlowská vařila v televizi, vaří doma, jídlo je pro ni zřejmě nejzářivějším symbolem pozemských rozkoší, zvláště dobré jídlo! A mezi oblíbené pochoutky kypré moderátorky patří také recepty, u kterých není přímou autorkou.
Mezi tyhle zaručeně chutnající a mnohokrát vyzkoušené lahůdky z jejího repertoáru nepochybně můžeme zařadit i jednohubky podle receptu jejího tatínka – tuhle pochutinu obzvlášť ocení milovníci ryb!
Na jednohubky budete potřebovat:
Chléb (nejlépe klasický český, nám se dobře osvědčila klasická Šumava)
Máslo
Nakládaný sleď
Česnek
Jak na to:
Ukrojte krajíc chleba, který posléze nakrájejte na menší kousky tak, aby každý kus chleba odpovídal jednomu soustu. Nakrájené kousky chleba namažte máslem. Na každý kousek chleba položte kousek nakládané ryby. Vše završte tím, že na rybu položíte malý pláteček česneku. Propíchněte párátkem, aby vše dobře drželo pohromadě. Dobrou chuť!