Netušila, že se stane středem zájmu a média o ní budou psát víc než o hvězdě zahajovacího ceremoniálu filmového festivalu Michaelu Cainovi. Herečka Jitka Čvančarová (43) ve čtvrteční talkshow v IQOS Lounge Liborovi Boučkovi přiznala, že je z celé situace značně rozčarovaná a nechápe, proč bulvár píše o jejích šatech, místo aby psal o filmech a hvězdných hostech.

Jitka ČvančarováJitka ČvančarováZdroj: redakce

Skoro by se dalo říct, že má na to smůlu. Už dvakrát se v předchozích letech řešily na filmovém festivalu ve Varech její šaty, letos to bylo potřetí, kdy si opět vyslechla spoustu nelichotivých poznámek, tentokrát na modrou róbu z dílny Borise Hanečky. Jitka je ale silná osobnost, a tak ji to nerozhodilo. „Mám celkem pevně srovnanou psychiku a negativní komentáře si nepřipouštím, i když kontroverzi samozřejmě vnímám, ale mně ty šaty přišly adekvátní. Boris Hanečka, který je stvořil, je úžasný člověk a umělec. Už když jsem si je zkoušela poprvé, cítila jsem se v nich báječně, nevím, co je za problém?“ kroutila nechápavě hlavou. I když se róba zdála být na první pohled obrovská, vezla ji prý normálně autem na zadním sedadle místo dětské sedačky.

Kromě Jitky Čvančarové přijali pozvání do IQOS Lounge i Martina Šmuková a Jiří MádZdroj: redakce


Zděšení nad společností

Co ji v důsledku mrzí na celé situaci nejvíc, nejsou jednotlivé komentáře, ale reakce společnosti jako takové. „Myslím, že to hodně reflektuje nastavení naší společnosti. To je na tom to zarážející. Pro mě je to nastavení hodně zvláštní. Nevím úplně, jak to nazvat, ale na zahajovacím večeru karlovarského festivalu dostával cenu úžasný, skvělý, famózní herec Michael Caine a český bulvár píše o oblečení. Jsem zděšená, proč to tak je. Má se psát o filmech a je zajímavé, že bulvár se zaobírá úplně něčím jiným. Asi to neumím rozklíčovat, proč to tak je, ale je to trapné vůči Michaelu Cainovi i dalším zahraničním hostům, vůči filmu Zátopek, který měl ten večer premiéru, a jeho tvůrcům. Bulvár je jaký je, ale přece jen by tu společnost mohl trošku kultivovat. Ale možná jsem naivní,“ povzdechla si herečka, které se jinak zahajovací večer moc líbil. „Myslím, že všichni, kdo na něm byli nebo alespoň nahlédli do té atmosféry, budou souhlasit, když řeknu, že to bylo až dojemné, jak se všichni po dvou letech zase sešli, a to včetně diváků. Kultura kultivuje, filmy kultivují a je skvělé, že je tu hodně lidí,“ dodala.