Tři měsíce s ročním odkladem! Tento trest nakonec přiklepl Kateřině Kristelové (39) brněnský soud. „Lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše,“ říká se. Moderátorka ale zřejmě přestřelila.

Verdikt Městského soudu se Kateřině podle všeho nezdál adekvátním, musela by totiž zaplatit padesát tisíc měsíčně, a proto se nechala odvolat ke Krajskému soudu.

Ten se na celou věc (bohužel) podíval z úplně jiného úhlu pohledu, a Kristelové tak bez rozpaků a bez milosti „nasolil“ tři měsíce vězení s ročním odkladem. Moderátorce totiž neuvěřil její neúčast na podávání falešných inzerátů, i když v bance podle kamerových záznamů prokazatelně zadávala podklady k platbě.

Nevyjádřila se u soudu ani k tomu, kdo platil nákladné dovolené, kterými se v nedávné době vychloubala na Instagramu. Její partner, fotbalista Tomáš Řepka, který je do celé kauzy pornoinzerátů také namočený, si k překvapení všech nakonec polepšil a od soudu odešel s „pouhými“ třemisty hodinami obecně prospěšných prací.

To se dá snadno „vyžehlit“ výukou omladiny, která v kopané přímo dychtí po hvězdné kariéře nebo v začátcích alespoň po hvězdném vedení – s tím už Řepka zkušenosti má. Rozhodnutí soudu tak nakonec uznalo vinnou především Kristelovou, která se ještě před pár týdny tvářila, že s celou věcí nemá nic společného.

Z kyberšikany naopak neváhala obviňovat ostatní uživatele sociálních sítí, kteří se – ať už jakko- li – vyjadřovali k její sebeprezentaci. Doktorka Karolina Zelenková, která v celé kauze zastupuje hlavní poškozenou, Vlaďku Erbovou, je s konečným rozhodnutím spokojená.„Vina obou obžalovaných byla nade vši pochybnost prokázána, výše trestu je vždy na úvaze soudu, nicméně i v tomto směru vnímáme, že se jedná z pohledu soudů o posun v nahlížení na to, jak závažné a nebezpečné takové jednání je,“ sdělila webu Expres.cz.

Celý článek najdete v aktuálním vydání časopisu Story.