Čtrnáct tuzemských nakladatelů uvedlo 22. října na trh 22 novinek, které patří k tomu nejzajímavějšímu, co se chystá na podzimní knižní sezonu. Začíná tak pátý ročník Knihománie, která potrvá do 22. listopadu.

Dvanáct z nových titulů je původní česká tvorba. Zahrnuje mimo jiné novou knihu Marka Ebena, autobiografii Sáry Saudkové nebo pokračování Deníčku moderního fotra. Zahraniční literaturu zastupují bestsellery od Haruki Murakamiho, Jussi Adler-Olsena, Alexandry Potter nebo Johna Greena. Vedle sebe se představí thrillery, biografie, romány pro ženy, kuchařky, knihy pro děti i antistresové omalovánky. K nákupu každého z 22 titulů čtenáři dostanou jako dárek knihu křížovek a těšit se mohou také na autogramiády autorů.

„Knihománie se letos koná již popáté. Jsme rádi, že se stala tradicí a je očekávaným pilířem předvánoční knižní sezony. Pro čtenáře je vítaným pomocníkem a zájem nakladatelů i knihkupců o účast v ní stále roste. Uvádí na trh 22 silných titulů, přičemž hned 12 z nich má letos předního českého autora," říká Josef Pulchart, obchodní ředitel společnosti Euromedia Group, která Knihománii pořádá.

Novinky Knihománie 2015 se na pultech knihkupectví objeví 22. října. Do 22. listopadu ke každé z nich knihkupec zapojený do projektu zdarma přidá knihu 300 švédských křížovek + 50 osmisměrek. Vedle toho jsou u většiny zúčastněných knihkupců připraveny slevové kupony. Se všemi doporučovanými tituly Knihománie se čtenáři mohou seznámit ve speciální brožuře, kterou jim zdarma poskytne jejich knihkupec nebo na webu knihomanie.cz, případně v naší fotogalerii.