Kamarádky Tereza Budková a Nikola Buranská, které zabodovaly v soutěži Česká Miss, si vyrazily na Matějskou pouť. Nutno říct, že o zábavu, ale i nervy drásající zážitky tu nebyla nouze.

"Jsem úplně zelená a necítím se dobře. Ještěže jsem neobědvala. Musela jsem zrušit i trenéra, jak mi je blbě," komentovala jízdu na jedné z atrakcí Nikola Buranská, loňská vítězka Česká Miss Earth.

Kromě toho ale děvčata zamířila také na střelnici. Koho si asi představovaly místo půvabné papírové růže? Několik neplodných ran vystřídaly dobře mířené výstřely z brokovnice. Holky si nakonec vystřelily medvídka a dvě obří papírové růže. V jejich repertoáru nesměla chybět ani adrenalinová jízda, která jim trochu rozproudila krev v těle.

Nutno říct, že Budková má střelbu tak trochu v popisu práce, respektive studia. "Pokud zvládnu ještě v červnu poslední zkoušku na jedničku, tak budu mít červený diplom," usmívala se studentka Policejní akademie ČR. Té se kromě školy daří také pracovně. Často totiž pobývá v zahraničí, kde má nejvíc zakázek.

"Práce v zahraničí mi vyhovuje, je tam lepší finanční ohodnocení, ale i přístup k modelkám je trochu jiný. Přesčasy se platí, dodržuje se časový harmonogram, máme pauzu na oběd," chválí si výhody práce modelingu v zahraničí Budková.