Herec Martin Kraus je pro každou legraci. Svoje o tom ví i jeho kamarádka Lenka Zahradnická, s níž hraje v seriálu Svatby v Benátkách.

V jedné scéně na svou dopředu nic netušící kolegyni, která hraje jeho seriálovou manželku, vylil kýbl vody. Všichni na place si v tu chvíli mysleli, že se zbláznil. O jeho plánovaném kousku totiž vědělo jen pár zasvěcených ze štábu.

"Miluju Velikonoce!" zvolala ironicky Lenka, když se šla do kostymérny převléknout do suchého oblečení. "Myslela jsem, že polévají holky kluky. Alespoň já jsem vždycky polévala bráchy, abych jim vrátila to, jak mě pokaždé pomlázkou seřezali. Já jsem si vážně myslela, že Kraus se definitivně zbláznil, když se zvedl od stolu a začal odříkávat úplně mimo scénář koledu. Teprve teď mi došlo, jak to měl celý vymyšlený a začínám být vzteklá. Musím mu to nějak vrátit," říkala odhodlaně Lenka, ale zároveň se smála.

"Přiznávám, že jsem se inspiroval Mirkem Etzlerem, který loni na Cestách domů seřezal pomlázkou Andreu Kerestešovou. O tom, co dnes na Lenku chystáme, jsme řekli jen pár lidem, aby se nic neprozradilo. Tahle konspirace mě bavila, jak se říká - když můžu, tak pomůžu," chechtal se Martin.

Miroslav Etzler se umí rozvášnit.