Hollywoodská herečka Meryl Streep patří k hvězdám, které si přísně střeží soukromí. Pokud chce ale prodat svůj luxusní apartmán v New Yorku, nezbývá jí nic jiného, než jeho fotografie vyslat do světa. Vzhledem k vysoké požadované ceně je velká reklama skutečně zapotřebí.

Slavná Meryl už sice z prodávaného apartmánu odstěhovala osobní věci, ale nábytek tu zůstal. Její fanoušci si tak mohou udělat představu o jejím vkusu a citu pro zařízení interiéru. Málokdo z nich si však bude moci dovolit tento drahocenný kus nemovitosti koupit - Meryl za něj požaduje v přepočtu 550 milionů korun.

Pokud se herečce podaří byt prodat za požadovanou sumu, vydělá na tom pěkný balík. Před osmi lety ho totiž koupila za "pouhých" 225 milionů korun.

Musíme uznat, že tento "penthouse", jak Američané nazývají byty tohoto typu, je skutečně hodný královny filmového plátna. S podlahovou plochou 370m2 a úchvatným výhledem na Manhattan i sochu Svobody se řadí mezi nejatraktivnější apartmány v New Yorku. Téměř celý byt je obklopen terasou, na kterou se dá vyjít takřka z každého pokoje. Prostory jsou díky velkým proskleným plochám světlé a vzdušné, z fotografií interiéru sálá pozitivní energie.

Meryl Streep prodává apartmán v New YorkuZdroj: Profimedia

Minimalistické kuchyni dominuje velký ostrůvek poskytující dostatek pracovní plochy pro ženu, která ráda vaří. Apartmán dále nabízí čtyři ložnice a prostornou šatnu, obývacímu pokoji nechybí krb. Ačkoli Meryl i jejímu manželovi tento styl bydlení plně vyhovoval, dávají prý přednost kalifornskému slunci. Nedávno zakoupili historický dům na okraji Los Angeles a hodlají se v něm usídlit natrvalo.