Nová Česká Miss 2018 Lea Šteflíčková (20) už díky modelingu stihla procestovat a poznat pořádný kus světa.

Japonsko, Turecko, Thajsko nebo Itálie a Rakousko. Destinace, které našinci znají hlavně z katalogů cestovních kanceláří, už Šteflíčková stihla poznat také z jiného pohledu.

Od třinácti let se věnuje modelingu a díky němu byla třeba v Japonsku už sedmkrát. „Miluji cestování, které úzce souvisí s mojí prací, a mám ho spojené hlavně s poznáváním nových lidí, kultury a taky jídla,“ líčila kráska, která boduje nejen v Česku, ale i v zahraničí. Dost možná i proto, že nezapře podobu s veleúspěšnou kráskou Mirandou Kerr, bývalou přítelkyní herce Orlanda Blooma, která v roce 2007 jako první Australanka podepsala smlouvu s Victoria’s Secret.

To je ostatně i Lein sen – dosáhnout stejné mety jako Miranda. Rodačka z Ústí nad Labem ale lov na hvězdné ženichy nechystá, je totiž šťastně zadaná, dva roky je jejím vyvoleným fotbalista Michal Janech.

"Obávaná missí nemoc v našem případě nehrozí,“ říká přesvědčeně k faktu, že se většina královen krásy se svými protějšky dřív nebo později rozejde. Buď na své partnery nemají dost času, případně nesnesou žárlivé scény a výčitky, v lepším případě si pak najdou někoho perspektivnějšího. Zatím se zdá, že Šteflíčková díky svým zkušenostem, píli a přirozené inteligenci nebude patřit do skupiny vyjukaných naivek, kterým se po umístění v soutěži zatočila hlava.

„Upřímnost, spolehlivost, schopnost učit se novým věcem, naslouchat lidem a pomáhat druhým,“ vypočítává své povahové rysy. „Co mi pomohlo k výhře? Dost možná to byly neústupnost a nevzdávání se, i když se člověk může dostat na to největší dno, vždycky je cesta na vrchol, a toho se držím,“ míní Lea, která si na dno sáhla kvůli složité rodinné situaci, do které se jako malá dostala. S otcem se od dětství nestýkala a i kontakt s matkou byl vlažnější, i když to byla právě ona, kdo ji k modelingu nasměroval.