Není nad to, spojit příjemné s užitečným! Herečka Patricie Solaříková (29) má to štěstí, že si může brát svého psa do práce, a ještě jí za to platí!

Existují dějové linky, ze kterých hercům vstávají vlasy na hlavě hrůzou. Nápad s tím, pořídit Tereze Jordánové, kterou Patricie hraje v seriálu Ulice, psa, mezi takové určitě nepatří, naopak.

I když herečka přiznala, že na začátku samozřejmě jisté obavy měla. Ty se ale po prvním natáčecím dni rozplynuly a Jackie je už nějaký ten pátek právoplatnou členkou hereckého souboru.

Tvoje psí slečna má poměrně pohnutý příběh, minimálně do té doby, než se dostala k tobě. Jak jsi k ní přišla?
Dostala jsem se k ní přes organizaci Štěně v nouzi. Věděla jsem, že chci psa, tak jsem za- čala hledat. Vyhlédla jsem si jednoho, ale ně- kdo mi ho vyfoukl, ale paní mi řekla, že mají ještě dvě fenky a poslala mi fotku teď už mojí Jackinky, která byla takhle velká. (ukazuje) Měla na sobě tygrovaný svetřík a byla k sežrání. Narodila se v romské osadě nedaleko Popradu. Naštěstí ji odtud vzali velmi brzo, tak snad ani nestihla projít žádným trápením, možná jen, že nedostala moc najíst.

To se ale v tvé péči velmi rychle změnilo!
Ta se teď má jako prase v žitě! V příštím životě chci být můj pes. (smích)

V současné době se často setkáváte nejen doma, ale i na natáčení. Jak se to seběhlo? Byla Jackie na konkurzu?
S tím přišli scenáristé. Že by nám s Davidem, kterého hraje Matouš Ruml, pořídili psa. A že jestli bych nechtěla dát Jackie k dispozici, že je na mě zvyklá. Já si tím nápadem nebyla úplně jistá, přece jen to není filmový pes a měla jsem opravdu obavy, aby z toho nebyla nějak vystresovaná.

Jak vypadal její první natáčecí den?

To se samozřejmě naplnily moje nejhorší obavy – klepala se, strašně dýchala. Do toho já z toho byla špatná, že týrám svého psa. Ale druhý a třetí den už byla úplně v pohodě a začala si to náležitě užívat. Všichni ji totiž pořád chválili a dávali jí pamlsky. Jsem na ni pyšná, jako kdybych ji sama porodila, protože třeba čtyřikrát za sebou dá ten samý záběr. (smích).

A co výše jejího honoráře? Vydělá si na sebe?
(smích) Ten je symbolický, ale i tak příjemný.

V poslední době se hodně rozmohly obchody s potřebami pro domácí mazlíčky a lidé se předhánějí, co všechno jsou svým miláčkům schopni koupit a dopřát. Jak jsi na tom ty?
Ne, to já ne! (smích) Nejsem úplně ten ultra pošahaný pejskař. Já ji samozřejmě milu- ju, spí se mnou v posteli, ale na Vánoce jí ne- dávám dárky a takové ty věci. Zkusila jsem to jednou, ale nemělo to žádnou velkou odezvu, tak jsem od toho zase upustila.

Celý rozhovor s herečkou najdete v aktuálním vydání časopisu Story, který je právě na stáncích.