Krátké šik střihy mají něco do sebe, jsou typy žen, které je umí nosit. Ale také se najde mnoho zastánců dlouhých vlasů, kteří tvrdí, že dlouhé vlasy k ženám patří, že jsou symbolem ženství. Ať tak či onak, v galerii najdete ty nejkrásnější dlouhé vlasy a jsme přesvědčeni, že zatoužíte mít také takové. 

Uvádí se, že průměrný vlas dokáže dorůst jen asi do délky 90 cm, my vás ale přesvědčíme o tom, že když se spojí dobré geny a prvotřídní péče, může růst i do délky několika metrů! Nejdelší české vlasy rostou na hlavě Adéle Pechová a mají téměř dva a půl metru. Světové nejdelší vlasy jsou v úctyhodné délce šest a půl metru a pyšní se jimi Američanka Asha Mandel.

Ač se může zdát, že nepřítelem číslo jedna budou v případě předlouhých vlasů nůžky, tak tomu tak není. Naopak, majitelky krásných a kvalitních dlouhých vlasů moc dobře vědí, že pravidelné mírné zastřihování konečků jejich chloubu nikterak nezohyzdí, naopak takto udržované vlasy vypadají bohatší a už od pohledu zdravější. Samozřejmostí je také pravidelná péče v podobě kvalitních šampónů, balzámů, masek či olejíčků apod.

Vlas roste přibližně 2 až 6 let a potom vypadne. Denně tak zdravému člověku vypadne asi 70–100 vlasů. Každý den vlasy povyrostou o 0,2–0,45 mm. V průměru mají na hlavě nejvíce vlasů světlovlasí lidé (okolo 140 000), nejméně zrzaví (asi 80 000). Muži mají vlasy nejsilnější v týlu, avšak ženské vlasy jsou silnější než mužské. Člověk bez rozdílu pohlaví má pod pokožkou 2 až 5 milionů vlasových váčků. Počet a druh váčků je dán už při narození.

Podívejte se, jak úžasně mohou vypadat vlasy, kterým se dostává prvotřídní péče a tak rostou do neuvěřitelné délky.