Velikonoce se blíží a s nimi i čas mazanců, jidášů, beránků a jiných tradičních pochoutek. Jak na takový správný český mazanec?

To se rozhodla vyzkoušet bývalá modelka Radka Rosická, manželka slavného fotbalisty a exmanželka Pepy Vojtka a Dana Hůlky Libuška Rohlíčková se synem Matyášem. Jedenáctiletého školáka má právě se slavným rockerem.

Peklo se v den, který byl vyhlášen Světovým dnem porozumění autismu. Proto se v pekárně hypermarketu Tesco Eden zapojily i děti s autismem. Obě slavné maminky se však shodly, že jim dvanáctiletý autista Vítek skvěle pomohl. I když ho zajímaly spíše technické věci, než kolik rozinek přidat do nakynutých bochánků. Radka Rosická je svým pekařským nebo spíše cukrářským uměním vyhlášená. Ale jak sama poznamenala - je taková česká klasika.

"Já v kuchyni moc neexperimentuju. Mám ráda českou klasiku, žádné nové recepty nevymýšlím. I kluci mají rádi česká tradiční jídla," usmála se bývalá rosnička, která si v pekárně vedla velice zkušeně. Vždyť už taky vaří na poloprofesionální úrovní. Domácí kuchyňský pult už jí byl malý. I tradiční mazance, které tento týden pekla, byly o poznání nadýchanější a lepší než ty, co si vyzkoušeli vyrobit novináři a další z pozvaných hostů.

"Počkejte, já to po vás poopravím," smála se Rosická, když viděla některé z bochánků, které měly jít do pece. Stačilo par vteřin a v jejích rukou vznikly krásné produkty, které putovaly do vršovického domova pro seniory.