Některé vítězky soutěží krásy zmizí stejně rychle, jako se objevily. To ale není případ Jitky Nováčkové (26), která se ve vodách českého showbyznysu hodně rychle naučila plavat.

Okolí si prý ťukalo na čelo. Okdyž oznámila, že hodlá natáčet videa na YouTube. Její kanál, ve kterém odhaluje zákulisí modelingu, se ale ujal velmi dobře a dnes už jej sleduje téměř osmdesát tisíc lidí.

Podporu našla ve svém příteli Timovi, který jí s kariérou „virtuální influencerky“ pomáhá! „‚Neměla by sis vyfotit outfitovou fotku?‘ To byla jeho nejčastější věta na naší společné dovolené,“ směje se Jitka.

Stále se považuješ za aktivní modelku? Nebo jsi modelka/youtuberka?
Modelka jsem spíš hodně výjimečně. Hrdě si užívám svoji novou roli youtuberky a influencerky, ve které chci zůstat. A těším se na to, až společně s dalšími youtubery přesvědčíme i další diváky v Česku, že naše tvorba rozhodně není jen pro děti. V zahraničí už YouTube sledují všichni. Vždyť Will Smith je youtuber, věděli jste to? A je geniální!

Už máš nějakou základnu fanoušků? Znáš některé z nich? Píšete si? Odpovídáš jim?
Samozřejmě. Ale není v mých silách odpovědět všem. Ale devadesát devět procent zpráv čtu a obsah vnímám. Před pár dny mě požádala fanynka, abych pro její sestru natočila blahopřání. Poslala mi pak její reakci, kde plakala štěstím. Takže jsem plakala taky. Občas mi přijde neuvěřitelné, že mě sledují dívky a ženy, které mě berou jako svůj vzor. Děkuju jim za to.

A co negativní komentáře? Jak se s nimi vyrovnáváš?
Negativní komentář mám třeba jeden ze sta. Možná i méně. Některé mě zamrzí a z některých se snažím poučit. Obecně mám ráda kritiku, pokud je oprávněná, protože mě posune dál, i když zprvu bolí.

Celý rozhovor s Jitkou Nováčkovou najdete v aktuálním Story, které je právě na stáncích.