Už to vypadalo, že modelka Vlaďka Erbová (36) v Brně začala psát šťastnější kapitolu svého života. Osud jí ale ono „psaní“ zase pořádně zkomplikoval.

Když se loni na podzim Erbová po delší odmlce, kdy si užívala spokojeného rodinného života na jihu Moravy, objevila před televizní kamerou, do smíchu jí rozhodně nebylo. Několik falešných profilů s jejím jménem a fotkami, nabízejících sexuální služby, jí udělalo ze života peklo.

Situace byla pro ni i její blízké okolí o to horší, že stopy vedly k jejímu exmanželovi Tomáši Řepkovi a jeho partnerce Kateřině Kristelové. „Mám od Policie České republiky informaci o záznamu z kamerového systému banky, kde proběhla platba onoho inzerátu. Je mi na zvracení z toho, že se můj bývalý manžel účastní společně se svou partnerkou systematických útoků na moji osobu,“ nechala se tehdy slyšet zdrcená Erbová.

Ti dva to ale odmítli a celou věc řeší soud, který rozhodne o tom, jaký podíl na pornoskandálu Řepka s Kristelovou mají. „Tohle jednou bude číst můj syn?“ ptá se se slzami v očích modelka s tím, že ji celá věc velmi zasáhla, mrzí ji ale hlavně kvůli dětem, které se v takových chvílích nemohou nijak bránit. Není proto divu, že zvažovala, že spolu s dětmi načerpá síly v zahraničí.

Bylo těžké si přiznat, že někdo z vašich blízkých by mohl být schopen něčeho takového?
Byla jsem postavena před nezpochybnitelný fakt. Když jsem si tuto realitu připustila, bylo to pro mě jedno z největších životních zklamání.

Umíte si představit chvíli, kdy tyhle životní peripetie budete vysvětlovat dětem, zejména pak Marcusovi?
Markusek zatím věci vnímá přiměřeně svému věku. Doufám, že až bude všechno chápat naprosto reálně, bude už situace klidnější. Musím říct, že vysvětlovat svým dětem, proč se někdo, koho ve svém životě měli dlouho velmi blízko, chová tak, jak je pro mě samotnou nepochopitelné, je velmi obtížné.

Musí být asi dost těžké vyrovnat se s tím, že by se jeho otec mohl zachovat tak pod- le, a zároveň myslet na to, že je to jeho otec a na setkání s ním má nebo měl by mít právo?
Markus má svého tatínka velmi rád a vždycky ho rád vidí. Momentální situace a tatínkův přístup věci poněkud komplikuje. I když je pro mě nepochopitelný důvod, proč se některé události dějí, kdo a proč byl iniciátorem atd., vždycky budu Tomášovi vděčná za to, že je Markus na světě.

Celý rozhovor s Vlaďkou Erbovou najdete v aktuálním čísle časopisu Story, který je právě na stáncích.