Americká herečka, zpěvačka, textařka a módní návrhářka Selena Gomez (26) jako první na světě přesáhla na Instagramu hranici sto milionů followerů.

Selena Gomez patří mezi nejvýraznější mladé hvězdy současnosti. Exceluje nejen jako herečka a zpěvačka, ale okouzluje i svým módním stylem.

Proslavila se nejen tím, že byla dlouho nejsledovanější celebritou na Instagramu, svým zpěvem a herectvím, ale také tím, že byla léta velkou láskou další teenagerské hvězdy, kanadského zpěváka Justina Biebera. Selena se pohybuje v showbyznysu od svých sedmi let a jako jedna z mála dětských hvězd zvládla dospívání a odchod ze své mateřské společnosti Disney s noblesou.

„Cítím se ale na čtyřicet,“ řekla nedávno reportérovi W magazínu. Myslela to sice v žertu, faktem však je, že krásná brunetka nemá jednoduchý život. Nedávno musela podstoupit transplantaci ledviny, protože trpí nevyléčitelnou nemocí zvanou lupus. Její dobrá kamarádka, americká herečka Francia Raisa Almendarez, jí naštěstí svou ledvinu darovala.

Selena se potýkala s depresemi, také proto, že její životní láska Justin Bieber, s nímž v podstatě vyrostla (chodili spolu osm let), si vzal jinou. Jeho manželkou se stala Hailey Baldwin, modelka a neteř slavného herce Aleca Baldwina. To je potom těžké neupadat do depresí a netloustnout, jako se to stalo Seleně.

Ještě donedávna přitom kralovala Instagramu, byla nejsledovanější celebritou, ale toto její prvenství už vzalo zasvé. 

SLOŽITÁ RODINA

Už samotný start do života Seleny Marie Gomez byl napínavý. Když se narodila, její matce Amandě, divadelní herečce s italskými kořeny, bylo necelých šestnáct, její táta Ricardo Gomez je Mexičan. Selena je rodilá Texasanka, přišla na svět ve znamení Raka 22. července 1992 v Grand Prairie.

Její rodiče se rozvedli, když jí bylo pět let. Do té doby se o malou Selenu starali především prarodiče, které také považuje za své druhé rodiče. Potom se její matka Amanda zvaná Mandy přestěhovala s dcerou do L.A., kde žila složitým životem chudé matky samoživitelky.

Selena vzpomíná, že jednu dobu se s mámou živily hlavně instantními nudlemi. Zvrat nastal v okamžiku, kdy si Mandy našla Briana Teefyho, kterého Selena považuje za druhého tátu. Selena nechodila do školy, učila se doma a ze všech předmětů měla nejradši přírodopis. Zato matematiku nenáviděla stejně jako většina dětí.

Více o Seleně Gomez se dozvíte v časopise Story.