Nestárnoucí modelka Pavlína Pořízková se spolu s dalšími osobnostmi zúčastnila tiskové konference k Czechoslovak Fashion Weeku. Ten se uskuteční příští rok v březnu v Ostravě a díky možnosti živého streamování ukáže proces vzniku přehlídek od ranních příprav až po uvedení modelek na molo.

První tváří Czechoslovak Fashion Week se stala Pavlína Pořízková. „Pavlína symbolizuje myšlenku celého nového módního týdne a změn, kterými prošel. Byť je sama Češkou, má velký přesah do zahraničí a já věřím, že to pomůže přitáhnout zahraniční hosty, kteří tak podpoří nejen lokální, ale i ostatní designéry, kteří se na akci představí“, říká Jiří Kalfař, CEO Czechoslovak Fashion Weeku, který na akci sám představí svou kolekci na podzim/zimu 2019/20, kterou poprvé uvidí publikum na týdnu módy v New Yorku.

Pavlína PořízkováZdroj: Lucie Robinson

Módní událost proběhne od 15. do 19. března 2019 v Ostravě a nabídne týden nabi tý přehlídkami a doprovodným programem v lokacích jedinečných právě pro Ostravu – chybět nebude ani budova bývalého plynojemu GONG v Dolní oblasti Vítkovice.

Na místě se představí čeští a slovenští návrháři, ale i zahraniční designéři, etablované značky a noví talenti. Konkrétní jména budou představována již od ledna 2019. „Na tomto fashion weeku chceme dát prostor lokálním i zahraničním tvůrcům a nabídnout tak návštěvníkům akci, která se nelimituje geografickými hranicemi. Ostravský fashion weekend fungoval dobře, ale my cítíme, že je čas ho posunout dál“, říká k akci Denisa Šuster, výkonná ředitelka.