Krátce po sobě oznámily hned dvě naše nejlepší tenistky, Barbora Strýcová (32) a Lucie Šafářová (31), zásadní rozhodnutí. Slyší už tikot biologických hodin?

Obě podobně staré, obě úspěšné v kariéře, obě také nedávno našly novou lásku. A dost možná právě láska a teplo domácího krbu může za to, že se jim už nechce cestovat po světě a dřít na tenisových kurtech do úmoru.

Přišly na to, že rodinné zázemí a myšlenky na děti hřejí více a podstatně déle než sebevětší sportovní úspěchy. „Bára debutovala v roce 2002, zažila pět kapitánů a myslím, že dál bude zářit v singlu a v deblu. Končí s repre na vrcholu a jako vítězka. Lepší načasování mít nemohla. Lucie končí tenisovou kariéru úplně, tudíž je jasný i konec ve Fed Cupu,“ komentuje rozhodnutí našich úspěšných děvčat moderátor nejprestižnějších tenisových akcí, Libor Bouček.

„Málokdo si dokáže představit to nomádské cestování přes čtyřicet týdnů po světě. A i Lucie končí na vrcholu. A myslím, že i zdraví u ní nebylo stoprocentní. Každopádně mě to strašně mrzí, protože obě dvě naprosto zbožňuju.“

Celý článek o slavných tenistkách najdete v aktuálním čísle časopisu STORY.