Podezřelé transakce s mercedesem si vybraly svoji daň. Soud rozhodl, že Tomáš Řepka (45) bude odsouzen k patnácti měsícům vězení.

Tomáš Řepka má být potrestán nejen za zpronevěru, která se týká prodeje vozu, který fotbalistovi rozhodně neříkal pane, ale k tomuto přečinu se přičetly pornoútoky, kterými poškodil práva svojí bývalé manželky Vlaďky Erbové.

Verdikt soudu ještě není pravomocný a Řepkův obhájce se proti rozsudku odvolal. Totéž ale učinil také státní zástupce, kterému trest pro nezdárného fotbalistu připadá naopak příliš mírný. A o co v Řepkově případu vlastně jde? Ve věci zpronevěry obžaloba tvrdila, že Řepka prodal v prosinci 2016 své námé Michaele Malíkové za 1,2 milionu korun mercedes, který ovšem v té době nevlastnil.

Fotbalistův právník přitom tvrdil, že si od ní peníze pouze půjčil a ke zpronevěře tedy nedošlo. Vlastníkem tohoto vozu byla firma K & H a fotbalista s ním jezdil jen na základě nájemní smlouvy. Mimochodem – jde o stejný vůz, kterým Řepkova exmanželka Vlaďka Erbová před čtyřmi lety omylem srazila jednoho z exekutorů. Malíkovou na právní situaci Řepka sice při předání peněz upozornil, ale ubezpečil ji, že nebude problém na ni vůz přepsat do několika málo měsíců.

Ve smlouvě, kterou spolu sepsali, se zavázal, že pokud mercedes nepřevede do roka, zaplacenou částku ženě vrátí. To se však nestalo. V minulém stání prohlásil provozní baru Milec, že sepsání smlouvy vyplynulo za velmi podivné situace. „Míša Malíková přivezla milion v igelitovém pytli. Věděla, že auto nemůže koupit, on věděl, že ho nemůže prodat. Tak si na to udělali papír,“ shrnul muž.

Řekl také, že došlo k sepsání dokumentu o půjčce, ne o sepsání kupní smlouvy. Ženě později auto zabavili Řepkovi exekutoři poté, co s ní fotbalista ukončil veškeré kontakty a peníze jí pochopitelně odmítl vrátit. „Všichni, včetně poškozené paní Malíkové, věděli, že Řepka není vlastník auta a že vůz nemůže prodat. Fakticky došlo k tomu, že Řepka si vzal milion korun a sepsali s paní Malíkovou smlouvu o půjčce. Pak jí dal neoprávněně vozidlo do podnájmu. Nejde o zpronevěru. Klient se zachoval neeticky, není to Mirek Dušín z Rychlých šípů. Tato věc ale nemá být před trestním senátem,“ tvrdí na serveru idnes.cz Řepkův obhájce.

„Pan Řepka byl již čtyřikrát trestaný. Neměli jsme na výběr, když jsme uložili nepodmíněný trest. S ohledem na osobnost pana obžalovaného a okolnosti činu jsme přistoupili k mimořádnému snížení trestu na 15 měsíců ve věznici s ostrahou. Nedomníváme se, že je pachatelem závažné majetkové trestné činnosti. Předchozí odsouzení byla za drobnější přečiny – vyjma neplacení výživného,“ uvedla soudkyně Alice Havlíková.

Ve verdiktu, který aktuálně padl, je nyní exfotbalista povinen nahradit škodu společnosti, která vlastnila jeho vůz v době, kdy ho prodal své známé Malíkové. Kromě toho ho čeká i pobyt ve věznici! Tomáš Řepka byl tedy odsouzen k patnácti měsícům vězení s ostrahou, ale jak všichni tušíme, není všem dnům konec! Řepkův obhájce už se proti rozsudku odvolal a státní zástupce podá odvolání také. Teď by nás jen zajímalo, co na to „influencerka“ a oficiální partnerka Tomáše Řepky, Kateřina Kristelová.

Ta podle svých Instastories netráví čas nervózním poposedáváním na chladných židlích úředních budov, naopak, vyrazila do lůna přírody a točí svým fanouškům nefalšovanou zasněženou českou krajinu. Tomášovi bude moci možná už brzy posílat místo selfíček jen strohé papírové pohledy s Ladovskou zimou.