Chtěli slávu a peníze, povedlo se to ale jen hrstce z nich! Účastníkům reality show často zbyly jen dluhy a oči pro pláč.

Sláva, která otevírá dveře na opulentní večírky, peníze, které dávají svobodu, i noví známí, kteří nezkazí žádnou legraci. Důvodů, proč jít zkusit štěstí do některé z reality show, je celá řada.

Ve výsledku ale záleží hlavně na tom, jak silná jste osobnost! Protože s trochou nadsázky lze říct, že bez ní to v showbyznysu nejde. Svodům v podobě přátel z mokré čtvrti a amatérských investorů a podnikavců, do toho lační všeumělové, nabízející skvělou a výborně placenou spolupráci kdesi v Tramtárii.

Lákadel je celá řada a nezkušený a naivní člověk málokdy rozezná, co je jen pozlátko, a co je skutečná pomoc. Příběhy hvězd česko-slovenských reality show jsou toho velmi názorným důkazem. I když rozhodně neplatí, že všichni vítězové dopadli jako sedláci u Chlumce!

Supervnadná Zuzana Strausz Plačková (26), kterou pomohla proslavit reality show Hotel Paradise, je u našich východních sousedů velkou hvězdou. Její profily na sociálních sítích hltají statisíce fanoušků, a tak Zuzana pečlivě zvažuje, co pustí ven. Nyní vážně zvažuje plastiku prsou, obří vnady už se jí začínají zajídat a i přes nevoli svého manžela plánuje, že si je nechá zmenšit – ze současných 800 mililitrů půjde na polovinu.

První řada reality show VyVolení se v Česku těšila velkému diváckému zájmu. Zasloužil se o to jistě i přecitlivělý kuchař Vladko Dobrovodský (40), který nakonec vyhrál. Zkoušel využít své slávy a začal podnikat, úspěch mu to ale nepřineslo. Stáhl se a odjel do zahraničí, ani tato mise ale nebyla úspěšná.

Vítězka show Hotel Paradise Nela Slováková (27) svůj úspěch jaksepatří zúročila. Za výhru si koupila byt v Brně, a když se pak rozhlížela, co dál, spojila příjemné s užitečným. Dala vale dráze televizní reportérky a raději se vrhla na podnikání, v němž se opravdu našla. Plavky, které navrhuje, mají úspěch nejen v Česku, ale i na Slovensku. Však také své výrobky velmi šikovně prezentuje na svém Instagramu a nemá ani problém s tím, předat je klientkám osobně.

Karel Frýd (33) alias Plyšák sice v reality show Big Brother na vítězství nedosáhl, mrzet ho to ale nemusí. Soutěž zafungovala jako výborný odrazový můstek, bez jeho vlastní píle a přičinění by to ale nešlo, což si velmi dobře uvědomil i on sám. V současné době působí jako osobní fitness trenér, trénuje také českou reprezentaci žen v pozemním hokeji, zabývá se také funkčními tréninky. Pod jeho vedením své tělo tuží například herečka Veronika Arichteva, která si Karla coby trenéra nemůže vynachválit.

Kontroverzní slovenská podnikatelka Nora Mojsejová (59) se českým divákům poprvé představila v show Čápi s mákem,
kde vynikla hlavně svými proříznutými ústy a také nevkusem. Její hacienda v empírovém stylu hostům vyrazila dech a ten se zatajil
i těm u televizních obrazovek. Své štěstí pak zkoušela ještě v reality show Šéfka, která ale neměla takový úspěch, jak televize předpokládaly. Tu největší reality show jí ale napsal sám život – pustila k vodě nezdárného manžela Braňa a pak za podvody skončila ve vězení.