Svatba je jeden z nejdůležitějších okamžiků v životě téměř každé ženy a těch z královských rodin nevýjimaje. Právě naopak, královské svatby jsou vždy tou nejsledovanější událostí za celý rok a my jsme letos měli to štěstí, že jsme mohli žít hned dvěma. Podívejme se i na další svatby nevěst s modrou krví a na jejich svatební šaty. 

Svatební šaty v královské rodině jsou velká zodpovědnost. Dost často totiž udávají trend na dalších několik let. V době, kdy vyšla Lady Diana z kostela v nabíraných rukávech, se několik let nenosilo nic jiného. Od roku 2011, kdy se Kate vdávala v šatech s krajkovým vrškem, měli designérky plné ruce práce s krajkou a nyní, kdy Meghan vyšla ve strohých šatech s lodičkovým dekoltem, je více než jasné, že nevěsty budou šílet po elegantní jednoduchosti. 

V případě britské královské rodiny jsou podmínky svatebních šatů velmi striktní. Šaty musí být bílé a žádná jiná žena si na svatbu nesmí obléct bílou barvu, kromě družiček. Šaty musí navrhovat britský návrhář a samozřejmě vždy musí všechno projít schvalovací komisí královny. 

Mimochodem zajímavé je, že královna Alžběta II., svého času jen princezna Alžběta, se na svou vlastní svatbu v roce 1947 líčila sama a ve svatební den řešila obrovskou pohromu, praskla jí korunka Fringe zdobená diamanty, kterou měla mít na sobě. Královský klenotník, který problém napravoval, byl do Buckinghamského paláce dopravován policejní eskortou a naštěstí vše včas zachránil. 

Kate Middleton se prý na svou svatbu taktéž líčila sama. Má specifický styl líčení hlavně očí a podle všeho si je jistá, že jen ona odhadne, co jí lichotí.