Po úspěšném hitu Leporelo ze stejnojmenné desky představuje zpěvačka a autorka Ewa Farna videoklip k druhému singlu z alba Z nálezů a krás.

„Klip jsme připravovali velmi dlouho, samotné natáčení už ale díky týmu režiséra Martina Linharta proběhlo rychle a profesionálně. Hlavní kulisou klipu je veliký nápis Nálezy a krásy. Což je název krámku, který si pan vrátný otevřel. Jeho každodenní náplní je rozdávat lidem radost, a to hlavně tím, že jim pomůže najít, co v životě hledali nebo kdysi ztratili. Každý si tam zkrátka najde to své.Věc, která je dítěti ukradená, může být pro dospělého člověka nepřehlédnutelná. Výborný pan Sítek, alias vrátný, nakonec odchází z místnosti plné harampádí, a divák by se měl ptát, zda „Nálezy a krásy" opravdu existují nebo se celá situace odehrává jen v mysli pana vrátného," shrnuje děj klipu Ewa.


Videoklip se natáčel na začátku tohoto měsíce a zahrálo si v něm více než patnáct herců. Jednu z hlavních rolí přijal ostravský rodák Dušan Sítek, který ke spolupráci říká: „Ewu Farnou sleduji od počátku její kariéry a jako Ostravák jsem cítil povinnost přijmout roli vrátného v tomto videoklipu." Mezi dalšími herci se představí také mladičký „vinař" Tomáš Materna.

Ewa se nyní připravuje na dubnové turné s názvem V akustickém směru, které startuje již 3. dubna v Jihlavě, a pak zavítá do dalších devíti měst včetně Bratislavy. Zároveň tento měsíc představila vlastní aplikaci Ewa Farna a na konci března spustí upgradované webové stránky.

„Na tour zahrajeme také starší singly jako Měls mě vůbec rád, Ticho, Toužím, Boží mlejny melou, ale také novinky Z nálezů a krás či Leporelo," říká zpěvačka, která minulý týden přebrala cenu za třetí místo v anketě Žebřík. Ewa je také díky autorskému albu „Leporelo" nominována v kategorii Zpěvačka roku za rok 2014 v rámci udílení Cen Anděl.

Na nový videoklip Ewy Farne se podívejte zde:

Zdroj: Youtube